Omladinski Film Festival

Servisi

Ugođaj tokom trajanja Festivala te sigurnost naših gostiju nama je imperativ. Iako naš tim radi konstantno tokom godine ali i samog Festivala da svi detalji budu savršeni kao i Vaše iskustvo, te pored činjenice da smo uvijek na raspolaganju, preporučujemo da ova stranica bude izvor informacija u slučaju hitnosti ili bilo kojeg drugog redovnog informisanja tokom boravka u Sarajevu.

Servisne informacije

Hitna pomoć

Aerodrom

Policija (MUP KS)

Autobuska stanica Sarajevo

Spisak dežurnih apoteka u Gradu Sarajevu

Baščaršija

Dobrinja

Ilidža

Novo Sarajevo

Novac

Valuta u BiH je konvertibilna marka, KM. Plaćanje u EURO valuti nije moguće. EURO, dolare, funte, jene i ostale valute možete razmijeniti u bankama i mjenjačnicama koje se nalaze svuda po gradu. Banke su otvorene od 09:00 do 18:00 sati radnim danima, a subotom od 09:00 do 13:00. Tokom ljeta određene banke rade i do 20 sati. Plaćanje je na 90% lokacija, ugostiteljskih objekata i servisnih radnji moguće i kreditnim i debitnim karticama.

O Sarajevu, gradu domaćinu​

Sarajevo  je glavni i najveći grad Bosne i Hercegovine. Nalazi se na rijeci Miljacki, desnom pritoku rijeke Bosne, u istočnom dijelu sarajevsko-zeničke kotline. Sarajevo je smješteno u središnjoj Bosni i Hercegovini. Obuhvaća više reljefnih tipova: ravnicu u jugozapadnom dijelu grada, blago brežuljkasto zemljište, te visoke planinske predjele. Nadmorska visina se kreće od blizu 500 metara u središtu Grada Sarajeva do više od 2000 metara u  istočnom djelu grada.  Klima u Sarajevu varira od umjereno kontinentalne do oštre planinske. Prosječna godišnja temperatura iznosi 9,5 °C, a prosječna količina oborina je oko 900 mm. Najtopliji mjesec je august, a najhladniji januar. Najviše oborina je septembru, dok je najmanje u martu. Najniža zabilježena temperatura je -26,4 °C (24. sjanuara 1942.), a najviša 40 °C (19. augusta 1946.)