Petak, 21.07.2023.

Mladi proslavljeni italijanski glumac Mattia Carrano stigao u Sarajevo, poručio da jedva čeka upoznati Sarajevo

Mladi proslavljeni italijanski glumac Mattia Carrano stigao u Sarajevo, poručio da jedva čeka upoznati Sarajevo

15. Telemach Omladinski Film Festival Sarajevo polako ulazi u svoju završnicu. Posjetioce sutra očekuju brojni sadržaji, projekcije filmova te dva velika muzička događaja: koncert grupe Letu štuke, OFF Buzz/After Party Closing Central Clubbing.

 Prije toga, u 20:30 na poznatoj festivalskoj lokaciji Vils Summer Screen biće održan Crveni tepih, a ceremoniji svečanog zatvaranja 15. OFF-a prethodiće dodjela nagrada.

Zvijezda večeri biće jedan od najpoznatijih mladih glumaca iz Italije Mattia Carrano koji je prije nekoliko sati sletio na sarajevski aerodrom. Na ceremoniji dodjele nagrada biće mu uručen prsten Festivala za “Best new appearance”.

Direktor Festivala Kenan Musić kaže kako je Carrano glumac koji će u narednim godinama biti veliko ime evropske, ali i svjetske kinematografije.

“Nakon što je prošle godine zvijezda Netflixove serije “Elite” Andre Lamoglia osvojio srca posjetilaca OFF-a, čast nam je da i ove godine među specijalnim gostima imamo mladu, perspektivnu zvijezdu čije vrijeme, siguran sam, tek dolazi”, rekao je Musić za Klix.

Mattia Carrano (22) glumio je u prvoj sezoni Amazonove serije Prisma” koja već bilježi milionske preglede. 

 

“Tek sam stigao u Sarajevo tako da ću tek iskoristiti priliku da otkrijem grad i upoznam Sarajevo. Veoma je važno da prilikom ovakvih festivala upoznajemo nove kulture, nove ljude i da na taj način da proširimo vidike”, rekao je Carrano.