Petak, 21.07.2023.

Italijanski glumac Mattia Carrano danas dolazi u Sarajevo, danas tokom OFF-a planirano 19 projekcija

Italijanski glumac Mattia Carrano danas dolazi u Sarajevo, danas tokom OFF-a planirano 19 projekcija

15. Telemach Omladinski Film Festival Sarajevo polako ulazi u svoju završnicu. Nakon niza muzičkih događaja i desetina filmskih projekcija, Festival polako ulazi u završnicu. Sutra od 21 sat je dodjela nagrada, nakon čega slijedi koncert grupe Letu štuku.

 No, posjetioce Festivala i danas očekuju brojni sadržaji, te 19 gilmskih projekcija

Gledaoci od 20:30h na lokaciji Ilidža Open Air mogu pogledati film “The Wolf and The Lion”, od 21:00h u otvorenom kinu Vils Summer Screen imaju priliku gledati film “Naša svakodnevna priča” u okviru novog programa Festivala – OFF Retrospektiva.

U kinu Poli Open Air Gimnazijska od 21:00h planirana je projekcija filma “The Lost Boys”.

Posjetioci već od 14:00h u Pozorištu mladih imaju priliku gledati seriju kratkih filmova u okviru programa “OFF Generation Shorts”, nakon čega je planiran razgovor publike s članovima filmskih ekipa.

Za 12:00 časova u Pozorištu mladih planirano je druženje publike sa ekipom filma “The Lost Boys.”

Iako svi programi OFF-a bilježe veliko interesovanje, posjetioci ipak najviše iščekuju specijalog gosta Festivala mladog, proslavljenog italijanskog glumca koji danas stiže u Sarajevo.

Mattia Carrano, biće jedan od specijalnih gostiju 15. Telemach Omladinskog Film Festivala Sarajevo, a na ceremoniji dodjele nagrada biće mu uručen prsten Festivala za Best new apperance.

Mattia Carrano, 22-godišnjak, glumio je u prvoj sezoni Amazonove serije “Prisma” koja već bilježi milionske preglede . Javnosti je iz prošlosti poznat kao mladi uspješni sportista, a već sada budućnost mu je zagarantovana u svijetu glume.

"Prisma" je drama za mlade ali i odrasle od osam epizoda izgrađena na složenom odnosu između identiteta, aspiracije, fizičkog izgleda i seksualne, orijentacije, u grpi grupe tinejdžera u Latini, gradu u blizini Rima.