Četvrtak, 20.07.2023.

15. OFF: Sarajevo puno posjetilaca, večeras projekcija filma “Grbavica”

15. OFF: Sarajevo puno posjetilaca, večeras projekcija filma “Grbavica”

Sarajevo je već treći dan regionalni centar kulturnih dešavanja. Najveći festival omladinskog filma u Jugoistočnoj Evropi – 15. Telemach Omladinski Film Festival doveo je u glavni bh. grad mnoge muzičke i filmske zvijezde iz regiona i Evrope.

 Festivalska groznica koja traje sve do subote do kasno u noć, privukla je hiljade posjetilaca, a iz Direkcije Festivala kažu da očekuju 18.000 posjetilaca.

Grad je pun ljudi, a festivalska atmosfera počinje već od 12:00h kada je u Pozorištu mladih zakazano neponovljivo druženje sa Eminom Smajić u okviru programa OFF Talks.

Od 14:00, te od 18:00 u Pozorištu mladih gledaoci imaju priliku uživati u programu OFF Shorts nakon kojih je planiran razgovor sa članovima filmskih ekipa, a kina na otvorenom i večeras donose sjajna filmska ostvarenja.

U otvorenom kinu Vils Summer Screen biće održana projekcija filma nagrađivane bh. rediteljcie Jasmile Žbanić “Grbavica” koji je dobitnik nagrade “Zlatni medvjed” na festivalu Berlinale. Film je bio i bh. kandidat za nagradu Oscar, a na Festivalu će biti prikazan u novom program OFF Retrospektiva.

Posjetioci festivala će u otvorenom kinu Poli Open Air Gimnazijska od 21:00h imati priliku pogledati i poljski film “EO”, koji je bio ovogodišnji kandidat za nagradu Oscar.

Posjetioci Ilidža Open Air-a će već od 20:30 moći uživati uz njemačko-špansko ostvarenje “The Path”.

Karte možete preuzeti na tickets.omladinski.ba ili u Box office na trgu ispred Pozorišta mladih. Radno vrijeme Box offica je od 11-20h.