Četvrtak, 20.07.2023.

Drugi dan OFF-a donosi sjajne filmove i razgovore s glumcima

Drugi dan OFF-a donosi sjajne filmove i razgovore s glumcima

Drugog dana 15. Telemach Omladinskog Film Festivala Sarajevo posjetioce očekuju filmovi na tri otvorena kina, ali i OFF Talks tokom kojeg posjetioci mogu razgovarati sa članovima filmskih ekipa.

Film “When Will It Be Again Like It Never Was Before” biće prikazan u otvorenom kinu Ilidža Open Air od 20:30, a prije projekcije publici će se obratiti glumac iz ovog filma Arsseni Bultmann.

U Poli Open Air Gimnazijska od 21:00h prikazivaće se film “Runt”, dok će se u isto vrijeme na Vils Summer Screen prikazivati film “Elaha”.

15. Telemach Omladinski Film Festival otvoren je sinoć svečanom ceremonijom, te dodjelom nagrada za najbolji glumački duo koja je otišla u ruke u Anite Ognjanović i Mihajla Veruovića.

 

Prvi dan 15. OFF-a završen je spektakularnim nastupom makedonskog muzičara Kirila Džajkovskog na platou ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

“Radujem se što sam u Sarajevu, a organizatorima festival hvala na pozivu”, rekao je Džajkovski.


Ulaznice za sve događaje, bez obzira da li su besplatne ili se plaćaju, moguće je preuzeti u Box office na platou ispred Pozorišta mladih ili putem online platforme.

Tokom četiri dana OFF-a biće prikazano 59 filmova.

Danas počinje 2. dan Omladinskog Film Festivala, gdje nas čekaju mnogobrojna dešavanja, kao i raznovrsne projekcije.

U toku trajanja festivala, Sarajevo će ugostiti mnogobrojne poznate glumce, koji će svojim prisustvom ozvaničiti I doprinijeti atmosferi festivala. Naš drugi dan festivala, svojim prisustvom uljepšat će I gošća OFF talksa, Anita Ognjanović.

2. dan festivala započinjemo sa “OFF talks”, gdje se očekuje veliki broj posjetioca, koji će dobiti priliku za interaktivno sudjelovanje u komunikaciji sa Anitom Ognjanović.

Pored toga, čekaju nas projekcije filmova, u kojima ćemo uživati pod zvjezdanim nebom.

Ulaznice su već u prodaji za projekcije u sklopu Poli Open Air Gimnazijska, dok su ulaznice za ostale sadržaje besplatne i mogu se preuzeti na tickets.omladinski.ba

Fizička prodaja karata vršiće se putem Box office na trgu ispred Pozorišta mladih.