Četvrtak, 06.07.2023.

Mladi italijanski glumac Mattia Carrano dolazi na 15.OFF

Mladi italijanski glumac Mattia Carrano dolazi na 15.OFF

Mladi, proslavljeni italijanski glumac Mattia Carrano, biće jedan od specijalnih gostiju 15.Telemach Omladinskog Film Festivala Sarajevo, a na ceremoniji dodjele nagrada biće mu uručen prsten Festivala za Best new apperance.

Mattia Carrano, 22-godišnjak, glumio je u prvoj sezoni Amazonove serije koja već bilježi milionske preglede “Prisma”. Javnosti je iz prošlosti poznat kao mladi uspještni sportista, a već sada budućnost mu je zagarantovana u svijetu glume. Kao glavni glumac tumači dvije uloge (dva brata blizanca) Amazon italijanskoj originalnoj seriji autora Ludovica Bassegata i produkcije Cross Productions. “Prisma”. 

"Prisma" je drama za mlade ali i oddrasle od osam epizoda izgrađena na složenom odnosu između identiteta, aspiracije, fizičkog izgleda i seksualne, orijentacije, u grpi grupe tinejdžera u Latini, gradu u blizini Rima.

Dva protagonista su blizanci Marko i Andrea (obojicu glumi Mattia), naizgled identični, ali duboko različiti po svojim ličnostima. Njihov put da pronađu sebe bio je u isto vrijeme i lijep i turbulentan. Drugog glavnog lika u seriji glumi Lorenzo Zurzolo, italijanski glumac poznat širom Evrope po svojim ulogama u Netflix Seriji "Baby".

Carrano će na OFF-u boraviti posljednja tri dana Festivala, kada će mu biti uručena nagrada i gdje će se družiti sa publikom i gostima Festivala. U sklopu OFF Talks programa, publika će imati priliku razgovarati sa Mattiom 22.7. u 12 sati u Pozorištu Mladih Sarajevo.