Subota, 17.06.2023.

OFF Buzz 2023: Kiril Džajkovski, Letu Štuke i Central Clubbing

OFF Buzz 2023: Kiril Džajkovski, Letu Štuke i Central Clubbing

15.Telemach Omladinski Film Festival Sarajevo najavljuje sjajan muzički program u sklopu Cockta OFF Buzz programa. Stižu Kiril Džajkovsk, Letu štuke i Central Clubbing

 Ovogodišnji gala prijem povodom otvaranja Festivala zamjenit će spektakularni koncert makedonskog DJ-a Kirila Džajkovskog koji će sa balkona Narodnog Pozorišta Sarajevo zasvirati neke od svojih najvećih hitova. Ulaz je besplatan i otvoren je za sve već od 20 sati, a zbog koncerta već od poslijepodnevnih sati ulice Branilaca Sarajeva, Kulovića i okolne ulice će biti zatvorene.

Džajkovski će sarajevskoj publici, gostima te turistima prirediti dva sata dobre muzike i buzz-a. Inače, Džajkovski je svoj prvi album "Homebound" objavio 2000.godine  za američku izdavačku kuću Tone Casualties. Album je dobro prošao kod kritike u mnogim djelovima svijeta, a hrvatsko izdanje Playboy-a ga je izabralo za album godine sa prostora bivše Jugoslavije. Pošto se vratio u Makedoniju komponovao je muziku za nekoliko filmova Milča Mančevskog. Redovno nastupa u Makedoniji i u inostranstvu, uključujiću i nastupe na Exitu, Woodstocku i drugim značajnim Festivalima širom svijeta.

 

 

Posljednju noć Festivala OFF je drugu godinu zaredom zakazao koncert zatvaranja. U sjajnom ambijentu Vilsonovog šetalište, od 22:30 svirat će kultne "Letu štuke". Ulaz je također besplatan a koncert će početi odmah nakon projekcije filma i dodjela nagrada koji se održavaju u sklopu Vils Summer Screen.

Poslije koncerta "Letu štuka" uslijedit će i zvanični after party zatvaranja koj iće biti šlag na tortu 15.Telemach Omladinskog Film Festivala Sarajevo - Central Clubbing, Amfiteatar Doma Mladih. Iako je ulaz otvoren od 22 sata, OFF Buzz usijanje najavljuje od ponoći. 

Tokom posljednje dvije godine Central Clubbing je stekao respektabilno ime na sceni u Sarajevu. EDM, Techno, Deep House te mnogi drugi zvuci popularnih komercijalnih hitova je nešto što Central Clubbing među mladom populacijom čini popularnim i traženim, nebitno na kojoj lokaciji svirali. Iako Central Clubbing često vežu za klub Trezor, u suštini možete ih pronaći bilo gdje, gdje je žurka moguća, a tako će biti i ove godine na OFF-u.

Ovo je jedini muzički događaj za koj ije potrebna ulaznica, koja će se moći kupiti od 6. jula na tickets.omladinski.ba ili na ulazu u Dom Mladih, u zavisnosti od raspoloživosti.