Srijeda, 07.06.2023.

Stiže nam Poli Open Air Gimnazijska, Ludi za Poli, ludi za filmom!

Stiže nam Poli Open Air Gimnazijska, Ludi za Poli, ludi za filmom!

Poli i 15.Telemach Omladinski Film Festival Sarajevo od ove godine udružuju snage i na otvoreno kino na igralištu Osnovne škole Safvet-beg Bašagić donose još bolje iskustvo gledanja filma. Osim podrške organizaciji otvorenog kina u Gimnazijskoj, Poli ove godine za sve goste Festivala, volontere i učesnike organizuje i Poli doručak, koji će se svaki dan održavati u sklopu festivalskog trga, ispred Pozorišta Mladih.

Novi ekskluzivni sponzor Festivalabrend Poli, od ove godine postaje zaštitno lice ukusnih festivalskih druženja i jedinstvenih projekcija u sklopu otvorenog kina u Gimnazijskoj ulici.

Poli je prepoznao značaj OFF-a i odlučio podržati najveći festival omladinskog filma u Evropi, a Perutnina Ptuj na taj način potvrdila status društveno odgovorne kompanije. Posebno je značajna saradnja uzimajući u obzir ulaganja, koja su isključivo usmjerena razvoju novih i mladih filmskih autora i novih generacija filmskih radnika.

Tokom pet dana Festivala, u sklopu Poli Open Air Gimnazijska, publika će imati priliku pogledati 5 dugometražnih filmova, iz programa OFF Generation Features i OFF Screen. Poslije projekcija, publici će se predstaviti i ekipe filmova. Lokacija otvorenog kina u Gimnazijskoj jedna je od najljepših festivalskih lokacija, ujedno i omiljenijih. Sa kapacitetom od 60 mjesta, odnosno ležajki, Poli Open Air Gimnazijska je zasigurno najslađe kino Festivala, a ujedno nudi i 10 ljubavnih ležajki.

Pored rebrendiranog kina i novog koncepta, novina ove godine je i ponuda Poli Dog, koji će biti dostupni na lokaciji.

Osim podrške organizaciji otvorenog kina u Gimnazijskoj, Poli ove godine za sve goste Festivala, volontere i učesnike organizuje i Poli doručak, koji će se svaki dan održavati u sklopu festivalskog trga, ispred Pozorišta Mladih.

„Saradnja između OFF-a i brenda Poli je nešto što zaista dolazi u pravom trenutku. Dosta toga veže upravo Poli i OFF i zahvalan sam što imamo priliku zajednički nastupati i kreirati ambijent u kojima mladi filmski autori uče, rade, umrežavaju se i prezentuju svoja filmska ostvarenja. OFF je najveći festival omladinskog i kratkog filma u ovom djelu Evrope, a imati ovako značajnog partnera koji će nam pomoći održati odgovornost koju imamo, je zaista ništa drugo nego sjajno i olakšavajuće“, izjavio je Kenan Musić, direktor Festivala. 

Ovogodišnji, jubilarni, 15. Telemach Omladinski Film Festival Sarajevo se održava od 18. do 22. jula na šest festivalskih lokaciji. Programi i svi detalji biće predstavljeni postepeno tokom mjeseca juna.