Nedjelja, 04.06.2023.

Najbolji glumački tandem 2023: Anita Ognjanović i Mihajlo Veruović

Najbolji glumački tandem 2023: Anita Ognjanović i Mihajlo Veruović

Na ogovogidšnjoj ceremoniji otvaranja, 15.Telemach Omladinskog Film Festvala Sarajevo, već tradicionalno, biće uručene i posebne nagrade, a prvu noć one će otići u ruke mlade srbijanske glumice Anita Ognjanović i popularnog muzičara i, od nedavno glumca, Mihala Veurovića, poznatijeg kao Voyage.

Ognjanović i Veuroviću nagrade će biti uručene za najboilji glumački tandem za uloge u seriji "U Klinču".

Aniti ovo nije prvi put na OFF-u, s obzirom da je u 2020. godini borvila kao dio ekipe filma "Krotki" koji je prikazan u sklopu takmičarskog programa OFF Shorts.

Anita Ognjanović je rođena 1996. u Vrbasu, Srbija, u kome je završila osnovnu školu i gimnaziju. Od detinjstva je bila član studija za negu govora i učestvovala je na brojnim takmičenjima u govorničkim veštinama. U rodnom gradu je pohađala i školu glume. Po odlasku u Beograd upisala je glumu na Akademiji umetnosti Alfa BK univerziteta, u klasi profesora Igora Đorđevića 

Nosilac je srebrne i bronzane plakete na republičkoj Smotri recitatora "Pesniče naroda mog", a nagrađivana i na Festivalu besedništva "Sirmiun lux verbi - Sirmium svetlost reči" u Sremskoj Mitrovici. Ljubav prema “daskama” odvela ju je u školu glume u rodnom gradu koju je pohađala sve dok nije upisala Akademiju umetnosti u Beogradu.

Mihajlo Veruović je rođen 15. septembra 2001. godine u Beogradu. Muzikom je počeo da se bavi još u osnovnoj školi, a u srednjoj školi je sa društvom iz kraja osnovao rep grupu Company. Grupa je prvu pesmu objavila 2015. godine, pod nazivom Priđi bliže. Sa grupom je takođe 2017. godine izbacio pesmu Do kraja i još mnoge.

Početkom 2021. započeo je saradnju sa producentima filma i TV serije Južni vetar i u okviru te saradnje marta iste godine objavio pjesmu Pleši zajedno sa britanskim reperom J Fado, a njih dvojica su napisali tekst i muziku za pjesmu.

Početkom marta 2022. godine započela je i njega glumačka karijera sa ulogom u seriji U klinču, u kojoj igra jednu od glavnih uloga Aljošu Kovač. U seriji glavnu ulogu tumači i Nikola Kojo.