Četvrtak, 04.05.2023.

Općina Novo Sarajevo nastavlja podršku OFF-u, Vilsonovo opet centar festivalskih dešavanja

Općina Novo Sarajevo nastavlja podršku OFF-u, Vilsonovo opet centar festivalskih dešavanja

Pet dugometražnih filmova iz programa OFF Generation Features i OFF Rretrospective stiže na Vils Summer Screen 15. OFF-a, a za kraj Festivala na rasporedu je Cockta OFF Music Stage

Općina Novo Sarajevo nastavit će pružati značajnu podršku Omladinskom Film Festivalu Sarajevo, potvrđeno je to na nedavno održanom sastanku Načelnika Hasana Tanovića i predstavnika Festivala.

Općina Novo Sarajevo i ove godine Festival će podržati sa 40.000,00 KM čime će i dalje ostati jedan od najvećih i najznačajnijih partnera Festivala. Zahvaljujući ovoj financijskoj ali i infrastrukturnoj podršci 15.Telemach Omladinski Film Festival Sarajevo će nastaviti sa kvalitetnom organizacijom programa Vils Summer Screen, koji se održava na ljetnoj pozornici kod muzeja.

I ove godine, Vils Summer Screen Powered by Općina Novo Sarajevo, donosi pet dugometražnih filmova, odnosno besplatne projekcije svaku noć od 21:00. Besplatne karte će se moći preuzeti u festivalskim box office centrima, online na tickets.omladinski.ba i na ulazu u kino, a u zavisnosti od raspoloživosti. Posljednju noć Festivala biće održan i koncert, a kompletan program biće dostupan od kraja mjeseca maja.

„U sklopu ove lokacije, OFF će prikazati dio filmova iz takmičarskog programa OFF Generation Features te iz programa OFF Retrospective, gdje ćemo gledati neke od najboljih bh. filmova vrijednih reprize. Sjajni naslovi koji dolaze na Berlinale, Cannesa, dva kandidata za Oscars stižu na Vils.“ – izjavio je Kenan Musić, direktor Festivala, te dodao: 

„Općina Novo Sarajevo već drugu godinu zaredom pokazuje koliko je njihova namjera ozbiljna i iskrena u nastojanjima da se istinski ulaže u kulturu, film u ponudu Općine i Grada ne samo za građane nego i turiste, za sve generacije. Mi na OFF-u smo sretni i zahvalni za svu podršku koju nam načelnik Hasan Tanović i njegova administracija pružaju te što su dio ove priče. Vils je posebno mjesto za nas i naše najveće i najposjećenije kino i mnogo truda i ljubavi ulažemo u njegovu organizaciju.“. 

15. Telemach Omladinski Film Festival Sarajevo se održava od 18-22 jula na 5 festivalskih lokacija, a ovogodišnje jubilarno izdanje donosi zasigurno najbolje izdanje do sada, sa rekordnim brojem filmova, gostiju i očekivanog broja posjetilaca. Iz direkcije Festivala su najavili niz iznenađenja i gostiju što će objavljivati postepeno u sedmicama i mjesecima ispred nas.