Petak, 24.03.2023.

Počela prodaja ulaznica za "Kultur Shock", 6. aprila u Domu Mladih

Počela prodaja ulaznica za "Kultur Shock", 6. aprila u Domu Mladih

Kompletan program počinje u 20 sati, a karte će biti moguće kupiti online na www.cinea.ba i na blagajni Doma Mladih te u Caffe Bar Opera od 24. marta, po cijeni od 10,00 KM. Pred sami koncert cijena karte iznosit će 15,00 KM.

Na portalu www.cinea.ba te na prodajnim mjestima na Platou Skenderije i u Caffe Bar Opera, od petka, 24. marta počela je prodaja karata za koncert benda „Kultur Shock“.

„Kultur Shock“ nakon dugo vremena nastupa u sarajevskom Domu Mladih, i to na Dan Grada Sarajeva.

Prije samog nastupa “Kultur Shocka” atmosferu će zagrijati predgrupa “Erik & the Worldly Savages”. Ova kaanadska grupa, baš kao i zvijezde ove večeri, na sličan način koristi uticaje folka,regea, punk rock-a i metala, tako da će cijela noć biti u tom tonu.

Kompletan program počinje u 20 sati, a karte će biti moguće kupiti online na www.cinea.ba i na blagajni Doma Mladih te u Caffe Bar Opera od 24. marta, po cijeni od 10,00 KM. Pred sami koncert cijena karte iznosit će 15,00 KM.

Inače, bend  “Kultur Shock” je aktivan od 1996. godine, a poznati su po kombinovanjem balkanske narodne muziku sa pankom, metalom i rokom. Članovi benda su iz Bosne i heregovine i Sjedinjenih Američkih Država, gdje su uglavnom i bazirani. Grupa je izdala čak 11 albuma i izvela preko 1.500 nastupa širom Sjedinjenih Država i Evrope.

Povratak ovog kultnog benda u Sarajevo, na dan grada, zaisgurno je događaj koji će ostati dugo upamćen, posebno uzimajući u obzir muziku i pjesme koje su opjevale Sarajevo.