Srijeda, 08.02.2023.

Općina Centar Sarajevo će podržati 15.OFF

Općina Centar Sarajevo će podržati 15.OFF

Jučer je u prostorijama Općine Centar, načelnik Srđan Mandić, ugostio direktora Omladinskog Film Festivala, Kenana Musića. OFF izražava punu podršku nastojanjima Općine da postane Općina za mlade.

U opuštenom razgovoru i shodno ranijim sastancima direktora OFF-a i njegovih saradnika, sa predstavnicima Općine, potvrđeno je nastojanje Načelnika Mandića i Općinske administracije da budu dio OFF-a kao sigurni partneri.

Kenan Musić, direktor OFF-a, je izjavio kako je više nego sretan što Načelnik Mandić i njegovi saradnici daju i više nego je očekivano u svojim nastojanjima da Općina Centar bude općina za mlade, te da je zasigurno OFF jedan od partnera koji može pomoći u tim nastojanjima.

"Cijeneći značaj Omladinskog Film Festivala koji ima za naš grad, a koji se priprema i najvećim dijelom realizira na području centralne gradske općine, u svrhu organizacije ove manifestacije iz budžeta Općine Centar za 2023. godinu izdvojeno je 5.000 KM"- naveli su iz Općine.

Načelnik Srđan Mandić poručio je da Općina Centar snažno podržava organizaciju Omladinskog Film Festivala Sarajevo o čijem značaju svjedoče brojni uspjesi tokom svih godina od kada se Festival organizuje.

Omladinski Film Festival Sarajevo već petnaestu godinu promoviše debitante i mlade filmske autore iz regije i Evrope. OFF je do sada predstavio blizu 200 novih mladih autora iz čitavog svijeta te blizu 600 filmova. U prosjeku, godišnje Festival predstavlja 50 autora iz 11 zemalja svijeta. 

Cilj Festivala je oživjeti zdrav takmičarski duh i omogućiti mladim filmskim autorima iz Bosne i Hercegovine, regije i Evrope da se upoznaju, razmjenjuju iskustva i ostvaruju nova poznanstva, te da predstavljajući svoje radove steknu nove vještine i znanja.

Većina festivalskih aktivnosti se održava na području Općine Centar, a ovogodišnjom značajnijom podrškom Općine, Festival će raditi na razvoju novih sadržaja.

Jučerašnjem potpisivanju ugovora prisustvovala je i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport, Lejla Dizdarević.