Utorak, 20.12.2022.

Otvorene prijave filmova za 15.Omladinski Film Festival Sarajevo

Otvorene prijave filmova za 15.Omladinski Film Festival Sarajevo

Prijave filmova za 15.Omladinski Film Festival Sarajevo, u svim kategorijama su otvorene i trajat će do 6. maja 2023. godine. Ovogodišnji Festival se održava od 18 do 22. jula.

Prijaviti se mogu kratki i dugometražni filmovi koji će i u 2023. godini biti prikazani u takmičarskim kategorijama OFF Shorts, OFF Generation Shorts i OFF Generation Feature. 

Na festivalu se prikazuju domaći i strani kratkometražni i dugometražni igrani, realizovani u periodu od Augusta 2022 godine do početka 15.OFF-a, kao i filmovi stari najviše jednu godinu, a koji nisu bili prijavljivani za takmičenje na Omladinskom Film Festivalu ili dati na uvid selektoru festivala u prethodnom selekcionom periodu. Na festivalu mogu biti prikazani filmovi koji su odabrani putem javnog poziva, po specijalnom pozivu Festivala ili putem poziva za učešće.

U kategoriji OFF Shorts mogu se prijaviti mladi profesionalni filmski autori maksimalne starosti 28 godina, sa filmovima do 23 minute, u kategoriji OFF Generation Shorts autori starosti do 35 godina sa filmovima namijenjenim mladima i socijalno angažovanim temama sa maximalnim trajanjem od 30 minuta. Minimalno trajanje filmova u obje kategorije kratkog filma je 2 minute.

U kategoriji dugometražnog filma, filmovi moraju imati minimalno 60 minuta trajanja, a prijaviti se mogu autori svih starosti iznad 18 godina.

Filmovi se prijavljuju isključivo putem platforme Filmfreeway.com gdje se nalaze sve detaljne informacije u vezi prijave filmova kao i tehničke specifikacije.

 

 

  • Rane prijave
  • Regularne prijave
  • Krajnji datum za prijave
  • Objava selekcije