Radionica glume o Chubbuck tehnici koju vodi Adam Davenport biće održana u Sarajevu 22. jula 2024. godine. Tehniku je razvila poznata učiteljica glume Ivana Chubbuck i koristi se kod nekih od najvećih imena u filmu, uključujući Jima Carreyja, Halle Berry, Brada Pitta i Charlize Theron. Bazirana na međunarodnom bestseleru The Power of The Actor, Chubbuck tehnika pomaže glumcima da kreiraju likove iz svojih ličnih potreba i životnih iskustava, čineći da se glumci lakše povežu sa svojim likovima na dubljem nivou. Na primjer, iskustvo bola nas navodi da preduzmemo proaktivne akcije kako bismo ga prevazišli. Kroz ovu tehniku, glumci koriste svoj lični bol, nesigurnosti, traume i strahove kako bi ostvarili cilj lika kojeg igraju, čineći lik verodostojnijim i bližim publici.

Radionica glume biće održana u okviru OFF Pro Film Market-a u CKM – Jelićeva. Svi glumci iz regiona Balkana su dobrodošli da se prijave besplatno.

Adam Davenport je odrastao u Harveyju, Illinois, i diplomirao je filmske studije na Univerzitetu Yale. Napisao je, režirao, producirao i montirao kratki film Midnight Son, sa glumcima Melissa Leo, dobitnicom Oskara, i Davidom Harbourom (Stranger Things), nominovanim za Emmy. Sa Leom je koproducirao Furlough, u kojem su igrali Whoopi Goldberg, Anna Paquin, Tessa Thompson i Edgar Ramirez. Godine 2022. glumio je u filmu Glass Onion – Knives Out, sa Danielom Craigom, Edwardom Nortonom, Kate Hudson i Daveom Bautistom, sa kojima je podelio Satellite Award i Critics Choice Award za najbolju ansambl izvedbu. Glumac će glumiti u novom filmu The Heroes of Halyard. U Njujorku je postao prvi Afroamerikanac producent koji je dospeo na vrh Billboard-ove EDM liste i pojavio se u HBO seriji High Maintenance. Preselio se u Beograd i osnovao The International Acting Studio, gde je uveo Chubbuck tehniku studentima u Srbiji i Mađarskoj. Za više informacija, pišite na email tias.andrew@gmail.com