Omladinski Film Festival

Gdje, šta, kako?

Ovdje Vam donosimo najbitnije informacije koje trebate imati tokom boravka na Telemach Omladinskom Film Festivalu Sarajevo. S obzirom na udaljenost i veliki broj lokacija, uvijek nastojimo da industriju i učesnike ali i posjetioce Festivala okupljamo na frekventnim lokacijama Festivala zbog razmjene kontakata, ideja i druženja, na kraju krajeva.

Akreditacije i Welcome bags

Svi akreditovani gosti, koji sve akreditacije ne dobiju direktno od svojih runnera ili asistenata prilikom prvog susreta, te osim ako im nije drugačije rečeno, svoje akreditacije i cekere mogu preuzeti na Hospitality desku koji se nalazi na Festivalskom trgu, ispred Pozorišta Mladih u ulici Kulovića.

Program, projekcije, ulaznice

Program Festivala je isključivo dostupan on-line i može mu se pristupit putem web stranice Festivala www.omladinski.ba. U sekciji Program i Festival 2024 ćete naći najbitnije informacije u vezi ovogodišnjeg Festivala. Svi akreditovani gosti će, prije samog Festivala dobiti link i pristupne podatke za svoj festivalski profil gdje mogu pratiti program, katalog filmova te kreirati svoj lični kalendar aktivnosti tokom Festivala. Za sve informacije u vezi akreditacija te šta Vam omogućava Vaša akreditacija posjetite stranicu Akreditacije. U slučaju da trebate pomoć ili rezervaciju akreditacija te preuzimanje pozivnica kontaktirajte Vašeg asistenta ili runnera koji Vam je dodijeljen ili jednostavno naš Hospitality desk.

Aktivnosti, druženja i okupljanja tokom dana – Caffe Bar Opera i Festivalski trg

Naš prijedlog je da dan započnete OFF Talks programom na Festivalskom trgu te se upoznate sa našim gostima, panelistima te razmjenite znanja, iskustva, ideje i kontakte na kraju krajeva. Tokom čitavog dana na raspolaganju Vam je Festivalski trg za druženja, kafu, sastanke, osim kada se održavaju programi koji okupiraju trg. Pored toga, glavna festivalska lokacija za kafe, druženja, pića i zabavu prije i tokom projekcija je Caffe Bar Opera u ulici Branilaca Sarajeva, koja se nalazi svega 100m od Festivalskog trga. Naš prijedlog je da sve neformalne razgovore odnosno sastanke koje direktno dogovarate sa drugim gostima održavate na festivalskoj terasi u sklopu Caffe Bar Opera. Caffe Bar Opera je mjesto gdje cirkuliše najveći broj gostiju Festivala tokom dana.