O projektu

Program Drive-In Cinema će trajati od 24-29 Jula 2020 godine, u sklopu 12.Omladinskog Film Festivala Sarajevo. Kino će biti postavljeno u sarajevskom naselju Marijin Dvor - parking u ulici Kotromanića, sa kapacitetom od 90 vozila po projekciji. Sve projekcije će počinjati u 21h.

Omladinski Film Festival Sarajevo ovog ljeta Sarajlijama ali i gostima glavnog grada donosi veliku filmsku atrakciju - Drive-In CInema - prvo sarajevsko kino za auta koje će u šest dana trajanja, u sklopu 12.Omladinskog Film Festivala Sarajevo, prikazati vrhunske filmske naslove pažljivo odabrane za ovu vrstu događaja. Program Drive-In Cinema će trajati od 24-29 Jula 2020 godine i biće postavljeno u sarajevskom naselju Marijin Dvor, sa kapacitetom od 90 vozila po projekciji. Sve projekcije će počinjati u 21 sat, a svi posjetitelji se očekuju da na lokaciju otvorenog kina dodju najkasnije do 20:15, a najranije u 19:50.

Cijena ulaza po vozilu je 10,00 KM, nezavisno od toga koliko osoba se nalazi u vozilu. 

Oni koji se odluče za komplet set ulaznica za svih 6 dana iste će moći dobiti za 50,00 KM.

Karte je, od 6. jula, moguće kupiti u sistemu kupikartu.ba kao i na prodajnim mjestima kupikartu.ba. Svi filmovi za program Drive-In Cinema Sarajevo su pažljivo birani te svojim sadržajem i radnjama su idealni za prikazivanje u sklopu Drive-In Cinema