24 - 29 JUL 2020

Novosti

Četvrtak, 10.09.2020.

Evo na kojim prodajnim mjestima u Zenici i Mostaru možete do karata za Drive-in Cinema

Karte za CINEA Film Experience je moguće kupiti on-line u sistemu kupikartu.ba i cinea.ba i na prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine!

Srijeda, 09.09.2020.

Počela prodaja karata za Drive-in Cinema Zenica i Mostar, "The Gentlemen" otvara programe

CINEA Film Experience objavila je program i u prodaju pustila karte za predostojeću jesenju turneju Drive-in Cinema programa. Neka od vrhunskih svjetskih filmskih ostvaranje stižu i kina za automobile u Zenicu i Mostar. Program u oba grada otvara „The Gentlemen“, a na rasporedu su i „The Nice Guys“, „Train to Busan“ i film koji je i u Sarajevu izazvao najviše pažnje „Baby Driver“:

Srijeda, 02.09.2020.

CINEA Film Experience: Drive-in Cinema dolazi u Goražde, Zenicu i Mostaar

Nakon veoma pozitivnih reakcija na Drive-in Cinema program održan u Sarajevu i veliku zainteresovanost i želju publike širom Bosne i Hercegovine da se nešto slično organizuje i u njihovom gradu, OFF je odlučio pokrenuti platformu CINEA Film Expereience, koja će u Goražde, Zenicu i Mostar donijeti prva kina za auta u ovim gradovima.

Subota, 15.08.2020.

Pokrenuta web stranica Sarajevo UNESCO City of Film

Na novoj web stranica Sarajevo UNESCO City of Film nalaze se i profili film festivala iz glavnog grada BiH, među kojima je i profil Omladinskog Film Festivala Sarajevo, kao najvećeg omladinsksog film festivala u regiji

Srijeda, 05.08.2020.

OFF Podcast S1 Ep1: Henry Blake, Harris Dickinson i Khan Conard (EN)

Prvo izdanje OFF Podcast donosi razgovor sa autorom filma "County Lines", koji je otvorio 12. izdanje Omladinskog Film Festivala Sarajevo.

Srijeda, 05.08.2020.

Više od 300 medijskih članaka o 12.OFF-u i Drive-In Cinema

12.Omladinski Film Festival Sarajevo i projekti Festivala od marta do početka augusta 2020. godine bili su česta tema medija u BiH i regiji.

Četvrtak, 30.07.2020.

Anđelko Beroš: OFF je ispunio sva moja očekivanja, obožavam Sarajevo

Mladi "ex-yu" reditelj Anđelko Beroš, kako sam voli da se zove, porijeklom iz Makarske, a student režije u Beogradu, odnio je kući Prsten Vuka za najbolji kratki film u selekciji OFF Generacija. Berović je u emisiji Dan Uživo, N1 televizije, govorio o svom filmu "Šum" te o posjeti 12.Omladinskom Film Festivalu Sarajevo

Srijeda, 29.07.2020.

12.OFF: Nagrade za „Bambiland“, „Whirr“ i „Team Marco“

Svečanom ceremonijom djodjele nagrada završen je 12. Omladinski Film Festival Sarajevo. Prsten Vuka za nejbolje filmove dodijeljen je u tri takmičarske selekcije. Festival realizovan uz maksimalne mjere opreza zbog epidemiološke situacije u KS.

Srijeda, 29.07.2020.

Večeras dodjela nagrada 12.OFF-a

U Pozorištu Mladih Sarajevo, večeras će u 20:30 biti upriličena dodjela nagrada za najbolje filmova