Četvrtak, 23.06.2022.

Blær Hinrikssonu specijalna nagrada za najboljeg glumca za ulogu u "Heartstone"

Blær Hinrikssonu specijalna nagrada za najboljeg glumca za ulogu u "Heartstone"

Blær Hinriksson je islandski glumac, rođen 2001. godine. Široj javnosti je poznat po ulogama u filmu "Heartstone" i "Beautiful Beings". Hirinksson je dobitnik Prstena Festivala za najboljeg mladog glumca za 2022.godinu

Blær Hinriksson se na 14.Omladinskom Film Festivalu Sarajevo predstavlja sa dva filma "Heartstone" i "Beautiful Beings" koji je svoju premijeru imao na 72. Berlinale-u ove godine.

Poseban povod njegovog dolaska u Sarajevo je nagrada koja će mu biti uručena za najboljeg mladog glumca 14.OFF-a zbg uloge u filmu Heartstone. Hirinksson će u Sarajevu boraviti sa svojim roditeljima, bratom i agenticom svih 5 dana Festivala.

Blær Hinriksson je rođen 2001. Sa 14 godina započeo je svoju filmsku karijeru u kratkom filmu pod nazivom Rainbowparty. Prvi pravi izazov dobio je 2015. godine gdje je glumio u filmu "Heartstone" koji je osvojio preko stotinu međunarodnih nagrada. Blær je dobio nekoliko međunarodnih nagrada za svoju ulogu u "Heartstoneu", a osvojio je i za film "The Eddan" za najboljeg glavnog glumca 2017. na Islandu. Također je glumio u nekoliko kratkih filmova, reklama a radi i kao model.


Blær će u sklopu programa OFF Talks odgovarati na pitanja u vezi dva filma koja predstavlja u sklopu OFF Generation Features te podjeliti svoja glumačka iskustva sa seta i iz svijeta glume.