Subota, 09.04.2022.

Volontirajte na 14.Omladinskom Film Festivalu Sarajevu

Volontirajte na 14.Omladinskom Film Festivalu Sarajevu

Prijave za volontiranje na 14. Omladinskom Film Festivalu Sarajevo su otvorene i zaprimat će se do 15.6.2022. godine

Volonteri su dio velikog tima Omladinskog Film Festivala Sarajevo. Ono što je još bitnije je da su neizostavan i jako bitan dio segment našeg Festivala.

Omladinski Film Festival Sarajevo i ove godine nudi niz zanimljivih volonterskih poslova za sve filmske entuzijaste koji iz prve ruke žele saznati kako funkcionira organizacija ovakvog kulturnog događaja, a posebna čar je zapravo i sam OFF tim koji je sastavljen od mladih profesionalca čiji je prosječna starosna dob 25 godina.

Smatramo da je ovaj poziv idealna prilika jer Festival traži predan tim volontera i volonterki koji će ‘uskakati’ gdje to bude potrebno, uoči i za vrijeme trajanja festivala. Nudimo bogato praktično iskustvo, slobodni ulaz na projekcije, pozitivnu radnu atmosferu i dobru zabavu! Iskustva iz ranijih godina potrvrđuju da 3 od 10 volontera u toku dvije godine nakon prvog volontiranja na OFF-u dobiju i svoj prvi posao i honorar, a to mogu potvrditi neki od naših današnjih rukovodilaca sektora, koji su uz OFF prethodnih pet, šest i više godina!

Ako ste zainteresirani za volontiranje na nadolazećem OFF- u, prijavite seputem ovog obrasca.Prijave za volontiranje na Omladinskom Film Festivalu Sarajevo su otvorene i zaprimat će se do 15.06.2022. godine

Prijaviti se možete na ovom linku.

Ako želite zaviriti iza kulisa filmskog svijeta, naučiti poslove produkcije, PR-a, fotografije, filmske industrije te se družiti sa mladim filmskim zvijezdama iz Bosne i Hercegovine i svijeta - volontiranje na na 14.Omladinskom Film Festivalu.

Za dodatne informacije pišite na vedad@omladinski.b