Subota, 20.06.2020.

OFF Docu: Predstavljen trailer za dokumentarac "Heroji ulice", premijera filma u julu

"Heroji ulice" je priča o humanosti, ljudskosti i priča o mladima koji su se svojom proaktivnošću i voljom pokazali kao vrijedni i neizostavni dio sistema

Ideja za film pojavila se tokom rada Tima volontera u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Mostaru, kada je odlučeno da angažman mladih ljudi u najtežem periodu pandemije koronavirusa mora biti ekranizovan i prikazan kroz film.

U filmu se pojavljuju volonteri koji su učestvovali u akciji tokom marta, aprila i maja, kao i neki od 2.000 sugrađana koji su kontaktirali Tim volontera, a koji pričaju svoja iskustva tokom pandemije i o pomoći koja im je pružena. Brojne druge ličnosti koje su pomogle rad Tima volontera, među kojima su i Ismir Jusko, Bakir Nakaš, Matthew Field, Johann Sattler, Senad Pećanin i mnogi drugi, također će se pojaviti u ovom filmu.

Cilj filma "Heroji ulice" je da pošalje poruke zajedništva i solidarnosti, ali i da prikaže proaktivnost i humanost mladih i odgovornih ljudi.

Film je podržala Evropska Unija u Bosni i Hercegovini, a rađen je u produkciji Omladinskog Film Festivala Sarajevo. Rad tima volontera, rad na filmu i kompletnu organizaciju posljednjih godina pomaže i kompanija MIBO Komunikacije, koja je podrškom za realizaciju ovog filma, krunisala punih sedam godina zajedinčke saradnje i ulaganja i projekte OFF-a.


Film će premijerno biti prikazan u julu ove godine, nakon čega će se održati i TV premijera.