Utorak, 17.09.2019.

Red Bracelet:The Beginning je najbolji dugometražni film 11.OFF-a

Red Bracelet:The Beginning je najbolji dugometražni film 11.OFF-a

Film Felixa Bindera, "Red Bracelet:The Beginning" (Crvene narukvice:Početak) je najbolji dugometražni film 11.Omladinskog Film Festivala Sarajevo

Od ove godine, odluklu o najvoljem dugometražnom filmu iz programa Velikih 5 donosi programski i distributerski odjel Omladinskog Film Festivala Sarajevo.

Nagrada se objavljuje nekoliko dana nakon završetka Festivala nakon što svi članovi odbora odluče koji film je pobjedio odnosno koji film će ići u distribuciju u Bosni i Hercegovini u mjesecu decembru.

Film Felixa Bindera "Red Bracelet: The Beginning" je najbolji film programa Velikih 5, 11.OFF-a i u distribuciji će se naći od mjeseca decembra 2019.godine širom Bosne i Hercegovine.

Prihod od prodatih ulaznica tokom distribucije će, kao nakon projekcije na 11.OFF-u, biti doniran Roditeljskoj kući u Sarajevo.

Sinopsis: Šest tinejdžera ne mogu voditi normalan život sa svojim prijateljima. Umjesto fudbala, druženja, škole i provođenja vremena sa porodicom, oni su smješteni u bolnicu na duže vrijeme. Iako boluju od različitih bolesti, članovi Crvenih narukvica imaju zajedničku želju: da mladost provode koliko je moguće normalno. Leo, Jonas, Emma, Alex, Toni i Hugo svi spoznaju vrijednost prijateljstva u ovoj groznoj i neobičnoj situaciji a svakodnevni preokreti iz sreće u tugu stvaraju jedinstvenu vezu među njima. Suočavajući se sa životom i smrću, prvom ljubavi i kroz noćne ekspedicije kroz bolnicu, osnivaju Crvene narukvice i pacijenti sa različitim sudbinama i ličnostima u konačnici postaju najbolji prijatelji.


Binderov film balkansku premijeru imao je na 11.OFF-u gdje je prisustvovao i glavni glumac filma, poznati njemački glumac Damian Hardung.