Nedjelja, 08.09.2019.

Kino puno ljubavi: Love, Simon i Titanic u Head&Shoudlers Lazy Cinema

Kino puno ljubavi: Love, Simon i Titanic u Head&Shoudlers Lazy Cinema

Drugu noć zaredom u Bosanskom Kulturnom Centru OFF prikazuje filmove iz selekcije Velikih 5 i Love Cinema.

Treći dan Festivala bio je rezervisan za film "Love, Simon" koji je izazvao opšte oduševljenje kod publike. Film govori o tinejđeru koji pokušava da svojoj porodici i prijateljima saopšti da je gay,  ne zna ko je anonimni drug iz razreda u kojeg se zaljubio na internetu. Ispostavi se da je rješavanje oba ova problema presmiješno i prestrašno i da donosi životnu promjenu.

Projekciji filma je prisustvovao veliki broj gostiju, uključujući i 7 filmskih ekipa iz selekcija OFF Generacija i Wolf Competition, predstavnici njemačke i američke ambasade u Bosni i Hercegovini te članovi žirija.


Nakon filma "Love, Simon" počela je i projekcija filmskog klasika "Titanic" za čiju je projekciju od samog početka vladalo veliko oduševljenje.

Treći dan Festivala veliku pažnju privukao je i film "Sin", rediteljice Ines Tanović, te projekcija filma u sklopu slota Wolf Competition.

Pretposljednji dan Festivala, 9. septembra, u selekciji Velikih 5, OFF prikazuje film "Red Bracelet: The Begininng" na čijoj projekciji prisustvuje i Damian Hardung kojem će na ceremoniji dodjele nagrada biti uručen zlatni prsten Festivala.