Četvrtak, 06.06.2019.

Predstavljen žiri za Wolf Competition selekciju

Predstavljen žiri za Wolf Competition selekciju

Ovogodišnji članovi žirija za glavnu takmičarsku selekciju Omladinskog Film Festivala Sarajevo su dugogodišnji iskusni filmski radnici, producenti i distributeri.

Žiri glavne takmičarske selekcije 11. izdanja Omladinskog Film Festivala Sarajevo sačinjavat će Denis Samardžić, Bojana Radulokavić i Maša Debeljković.

Predsjednik žirija za ovu godinu biće direktor UNA Film distributerske kuće iz Zenice, Denis Samardžić - direktor je kino distribucije u kompaniji Una Film koja distribuira filmove Paramounta, Universal i brojnih nezavisnih i umjetničkih filmova na teritoriji Bosne i Hercegovine. Kao vanjski stručni saradnik nagažovan je u Multiplexu Ekran u Zenici u području programiranja art programa, organizacije Dječjeg film festivala i Međunarodnog festivala angažovanog filma - UFOL.

Samardžić će ove godine biti i član žirija na Festivalu Karlovy Vary u Češkoj.

Sa Samardžićem ovogodišnji tim žirija činit će i Bojana Radulović i Milena Debeljković.

Bojana Radulović , diplomirala je na Fakultetu za vizuelne umjetnosti, Univerzitet Mediteran, Audiovizuelnu produkciju u Podgorici, i magistrirala na KASK školi umjetnosti Univerziteta u Gentu u Belgiji, sa tezom kinematografije. Ona je alumni Sarajeva i Berlinale Talent Campus i IDFA Akademije.

Milena Debeljković, diplomirala na Fakultetu Dramskih Umetnosti u Beogradu. Od 2015. godine je radila u filmskoj distributerskoj kući MCF MegaCom Film, generalnom zastupniku 20th Century Fox-a za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Radi na više filmskih festivala, od 2015. godine kao operativna direktorica Festivala autorskog filma u Beogradu i kao kordinator Dečijeg filmskog festivala KIDS FEST. Bila je član selekcionog žirija Minhen FilmSchoolFest za 2018. godinu.

Godine 2019. učestvuje u osnivanju dokumentarnog filmskog festivala DOK, gde radi kao operativna direktorica.

Trenutno je i izvršni producent  Martovskog festivala u Beogradu.

Producirala je više kratkih filmova, uključujući dva studentska „Svetski rekorederi“ Nikole Zdravkovića i „Odelo“ Dušana Nikolića. Izvršni producent je i više nagrađivanog LGBT filma „ I want to tell you“ autora Stefana Mladenovića.