Srijeda, 18.01.2017.

Adnan Hasković ima film: Pogledajte najavni spot za 2017. godinu!

Na Trgu Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu 18. januara u prijepodnevnim satima počelo je snimanje najavnog spota Omladinskog Film Festivala (OFF) za 2017. godinu, u kojem se kao akteri pojavljuju i pripadnici sarajevske policije.

S obzirom na to da su žute trake, specijalci i policijska vozila zaintrigirali i donekle uznemirili građane, iz Narodnog pozorišta Sarajevo su saopćili da su za snimanje date sve potrebne dozvole i da nema razloga za strah.

"Službu sigurnosti Narodnog pozorišta Sarajevo su uredno obavijestili i kontaktirali iz Omladinskog Film Festivala Sarajevo molbom za učešće u snimanju kratkog spota koji se ujedno realizuje pod pokroviteljstvom MUP-a KS", rekao je voditelj Službe sigurnosti NPS Ervin Kudo.


U snimanju učestvuju pripadnici Specijalne policije MUP-a KS, statisti, kao i glumac Adnan Hasković, kazao je za Klix.ba Kenan Musić, direktor Festivala.

Omladinski Film Festival Sarajevo će na spotu raditi i tokom četvrtka, 19.01. kada će se na setu pojaviti i Adnan Hasković, u ulozi policijskog inspektora.

Pokrovitelji ovog promo spota su Ministarstvo Unutrašnjih psolova Kantona Sarajevo i Narodno Pozorište Sarajevo.

Omladinski Film Festival i MUP KS ovim su putem potvrdili opredjeljenost obje strane glede buduće i nadolazeće saradnje ali i zajedničkog cilja a to je približavanje policije zajednici što će kroz ovogodišnji Festival i biti prikazano.

Premijerno emitovanje spota je zakazano za nadolazeći vikend.